За англиска верзија кликнете на знаменцето лево

istorijatOrganizacijaPredstavnikPesniza makedonija

Како дел од својата промотивна турнеа изминатиот викенд Елена Ристеска престојуваше во Истанбул Турција. Беше гостинка на Турската националната телевизија TRT ...

Повеќе ...   

На покана од МТВ девојките од групата “Treble” кои се преставнички на Холандија на Евровизија 2006, беа во посета и на нашата земја ...

Повеќе ...   

Со задоволство би сакале да Ве информираме дека Елена Ристеска имаше успешна медиумската презентација во Атина ...

Повеќе ...   
Дознај повеќе околу овогодинашната евровизија што ќе се случува во Атина - Грција
Дознај Повеќе
место на случување: МАКЕДОНСКА ТЕЛЕВИЗИЈА
датум: САБОТА 04. 03 .2006
победник : ЕЛЕНА РИСТЕВСКА
Превземи ја евровизиска песна :
НИНАНАЈНА (128kbps/stereo) / 30 сек.
НИНАНАЈНА ВИДЕО СПОТ

ЗА ОВОГОДИШНИОТ ИЗБОР НА ПЕСНА ЗА ЕВРОВИЗИЈА

 
исполнител / песна
поени
 
исполнител / песна
поени
1
Бојана Атанасовска
Светлина
435
11
Адријан и Есма
Љубов е ...
6866 
2
Ева Нединковска
Таан и мед
631
12
Аднан
Ќе преспијам на кауч
316
3
Багаж
Мала одмазда
189
13
Филип Јордановски
Биди дива
202
4
Ибрахим Исламоски
Земи се
1976
14
Ламбе Алабаковски
Море од солзи
5282
5
Бојана Атанасовска
После нас
204
15
Петар Механџиски
Моја Најмила
616
6
Калиопи
Силна
1700
16
Џина Папас Џокси
Златни жици
2348
7
Енедин & Дариа
Подај рака
456
17
Елена Ристеска
Нинанајна
6999
8
Наташа Мијатовиќ
Цвет во постела
1052
18
Маја Оџаклиевска
Кој пат да изберам
982
9
Наташа Гулевска
Ќе блесне зрак за нас
164
19
Арчи
Скокотај ме
428
10
Бојана Атанасовска
Во мојот сон
473
20
Панта Реи
Мори моме
1105