ОД 2004 ГОДИНА

ЕВРОСОНГ 2004 ТУРЦИЈА

Турција беше земјата домаќин на 49 издание на Изборот за песна на Евровизија.Украинката Руслана со 280 поени оставајќи ги зад себе Жељко Јоксимовиќ(Србија и Црна Гора) со 263 поени и Сакис Рувас (Грција)со 252 поени.

Нашата земја ја претставуваше Тоше Проески со Life is...и се пласираше во финалето.