За англиска верзија кликнете на знаменцето лево

istorijatOrganizacijaPredstavnikPesniza makedonija

Како дел од својата промотивна турнеа изминатиот викенд Елена Ристеска престојуваше во Истанбул Турција. Беше гостинка на Турската националната телевизија TRT ...

Повеќе ...   

На покана од МТВ девојките од групата “Treble” кои се преставнички на Холандија на Евровизија 2006, беа во посета и на нашата земја ...

Повеќе ...   
Дознај повеќе околу овогодинашната евровизија што ќе се случува во Атина - Грција
Дознај Повеќе
Директор на Македонската Телевизија : Јане Теохаревски
Шеф на Македонска делегација на Атина 2006: Анета Андонова
Уметнички Директор: Илија Пејовски
Шеф на прес: Евгенија Теодосиевска
Контакт Лице: Раде Спасовски
Контакт Лице: Марина Тодоровска
Коментатор: Каролина Петковска