За англиска верзија кликнете на знаменцето лево

istorijatOrganizacijaPredstavnikPesniza makedonija

Како дел од својата промотивна турнеа изминатиот викенд Елена Ристеска престојуваше во Истанбул Турција. Беше гостинка на Турската националната телевизија TRT ...

Повеќе ...   

На покана од МТВ девојките од групата “Treble” кои се преставнички на Холандија на Евровизија 2006, беа во посета и на нашата земја ...

Повеќе ...   
Дознај повеќе околу овогодинашната евровизија што ќе се случува во Атина - Грција
Дознај Повеќе
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ТАБЕЛА НА НАТПРЕВАРУВАЧИ:
 
песна
исполнител
музика
текст
аранжман
1
Светлина
Бојана Атанасовска
Бранка Костиќ
Бранка Костиќ
Младен Марковиќ
2
Таан и мед
Ева Нединковска
Гаро Тавитјан -јуниор
Калиопи
Гаро Тавитјан -јуниор
3
Мала одмазда
Багаж
Трајко Каров
Александар Стефановски
Трајко Каров
4
Земи се
Ибрахим Исламоски
Ибрахим Исламоски
Роберт Милевски
Ибрахим Исламоски
5
После нас
Бојана Атанасовска
Григор Копров
Огнен Неделковски
Александар Кобац
6
Силна
Калиопи
Калиопи
Калиопи
Дарко Димитров
7
Подај рака
Енедин & Дариа
Енедин Бишевац
Енедин Бишевац
Енедин Бишевац
8
Цвет во постела
Наташа Мијатовиќ
Наташа Мијатовиќ
Наташа Мијатовиќ
Александар Масевски
9
Ќе блесне зрак за нас
Наташа Гулевска
Наташа Гулевска
Огнен Неделковски
Дарко Тасев
10
Во мојот сон
Бојана Атанасовска
Хари Котларовски
Кристијан Габроски
Хари Котларовски
11
Љубов е...
Адријан и Есма
Јован Јованов
Елвир Мекиќ & Борче Нечовски
Јован Јованов
12
Ќе преспијам на кауч
Аднан
Александар Ристовски Принц
Александар Ристовски Принц
Александар Ристовски Принц
13
Биди дива
Филип Јордановски
Блаже Темелков
Блаже Темелков
Ѓоко Мишковски
14
Море од солзи
Ламбе Алабаковски
Дарко Димитров
Елена Ристеска
Дарко Димитров
15
Моја Најмила
Петар Механџиски
Јован Василевски
Јован Василевски
Јован Василевски
16
Златни жици
Џокси
Џокси
Огнен Неделковски
Валентино Скендеровски
17
Нинанајна
Елена Ристеска
Дарко Димитров
Раде Врчаковски
Дарко Димитров
18
Кој пат да изберам
Маја Оџаклиевска
Григор Копров
Огнен Неделковски
Григор Копров
19
Скокотај ме
Арчи
Александар Стефановски - Јаблан
Александар Стефановски - Јаблан
Александар Стефановски - Јаблан
20
Мори моме
Панта Реи
Коце Динев
Ацо Стојанов
Коце Динев

НАЧИН НА ГЛАСАЊЕ